Norsk Engelsk    
 
- løsninger for fremføring av bredbåndsnett -
OM ARGES OG POLYFEMOS

Polyfemos AS ble stiftet i 1992 i Alta av Arnstein Johansen. Forretningsideen var å produsere brøytestikker av polypropylen. Senere ble det produsert andre produkter som varselnett og fiberrør for fremføring av bredbåndsnett (polyetylen). Polyfemos ble solgt til Norsk Wavin AS i 2007, og var lenge den mest lønnsomme enhet i Wavin-konsernet. Likevel ble fabrikken i Alta lagt ned høsten 2012. De gamle maskinene ble flyttet til Wavin sin andre fabrikk i Norge (Løken i Høland).

 

 

Sammen med gründer Arnstein Johansen og lokale investorer har tidligere ansatte ved Polyfemos startet opp igjen plastproduksjonen i Alta høsten 2013. Denne gangen med den nyeste teknologi som finnes i markedet.

 

Navnet Polyfemos1 har fulgt virksomheten i Alta i over 20 år og navnet har ikke bare en link til plastmaterialer (som benevnes polymerer). Polyfemos er en sagnfigur i Homers diktning om hjemreisen fra den trojanske krig (Odysseen). Polyfemos var sønn av havsguden Posseidon og leder av folkeslaget kyklopene på Sicilia. Kyklopene var sta enøyde kjemper med umåtelige krefter. Legenden sier at helten Odyssevs ble fanget av Polyfemos, men klarte å rømme etter å ha blindet kjempen med en glødende pinne. Han pådro da seg Posseidons vrede og hjemreisen til Ithaka ble ytterligere forsinket.

 

Vi har valgt å fortsette og bruke Polyfemos sitt øye i selskapets nye logo. Dette signaliserer vår fokus på innovasjon. Man kan også finne noen av våre nyvinninger igjen i symbolikken i logoen. Konturene viser den sekskantede engangstrommel som hele bransjen etterhvert har adoptert. Fargebruken viser vår tilknytning til nordområdene og havet med spennvidden mellom midnattssol og mørketid. Øyet i den kantede rammen viser fleksibiliteten vår og det åpne blikket viser vår pålitelighet i leveranser til alle typer prosjekter. 

 

 

Da Wavin forlot Alta fikk ikke de ansatte overta verken maskiner eller bygg. Rett før nedleggelsen registrerte de "Polyfemos" som et varemerke. Patentstyret ga etterhvert Wavin medhold og ba Polyfemos om å velge nytt navn. På samme måte som i legenden er Polyfemos blindet og forsøkt stengt ute fra markedet. Det finnes imidlertid flere kykloper. Vi har valgt å la kyklopen "Arges"2 bli utgangspunktet for vårt nye firmanavn og profil. Arges var sønn av Uranos (himmelen) og Gaia (jorden) og også en enøyd kjempe som sammen med sine brødre var kjent for sin smedkunst. De ble brukt av Zevs (gudenes konge og gud for himmel og torden) for å smi lyn til han. Vi ønsker at vi med navnet Arges skal signalisere at gnisten som skal gi oss ny energi til å reetablere oss i markedet, nå er tent.

 

Arges AS vil bli den ledende leverandør av løsninger for bredbåndsutbygging i Skandinavia med fokus på innovasjon, fleksibilitet og pålitelighet.

 

1Polyfemos (gresk: Πολύφημος) av gr. poly 'mange' og gr. femos 'berømt' el. 'mye omtalt

2Arges (gresk: Ἄργης) av gr. arges 'lysglimtet fra lynet'


Arges AS // Maurveien 3 - 9514 Alta // Tlf.: (+47) 78 43 10 00 // post@arges.no